GYMS Digi Mate

Μήπως το website σου κοστίζει πελάτες που θα μπορούσες να έχεις;

 

Έχεις επενδύσει στην δημιουργία ενός website για το γυμναστήριο σου και παράλληλα ξοδεύεις διαφημιστικό budget για να οδηγήσεις κοινό στο website σου, με στόχο φυσικά είναι να βρεις πελάτες και να κλείσεις συνδρομές. Ωστόσο, η διαδικασία κάπου «κολλάει». Ακόμα και περιόδους που έχεις αρκετή επισκεψιμότητα, δεν έχεις επαφές πωλήσεων. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πως μπορείς να το λύσεις;

Γνωρίζεις ότι το 80% των website των γυμναστηρίων «διώχνουν» πιθανούς πελάτες;

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ξεκάθαρου call to action στο website. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει προτροπή που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να προβούν στην επιθυμητή ενέργεια, όπως το να κλείσει μια συνδρομή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στον επισκέπτη, καθώς δεν γνωρίσει τι ενέργεια πρέπει να κάνει σε περίπτωση που ενδιαφέρεται με αποτέλεσμα να αποχωρεί.

Φαντάσου το σενάριο να επισκέπτεται κάποιος το γυμναστήριο σου να τον ξεναγείς και να μην τον ρωτάς αν θα ενδιαφερόταν να κλείσει συνδρομή ή έστω ένα δοκιμαστικό.

Πως πρέπει να είναι ένα Call to action;

Αρχικά είναι σημαντικό να είναι άμεσο και να βρίσκεται σε εμφανές σημείο. Οι πιο άμεσες μορφές που μπορεί να πάρει ένα Call to action είναι οι εξής:

  • «Kλείσε την συνδρομή σου».

Πατώντας κλικ ο επισκέπτης οδηγείται σε μια σελίδα που μπορεί να αγοράσει και να πληρώσει μια συνδρομή ή τον τρόπο να το κάνει.

  • «Κλείσε ραντεβού».

Πατώντας κλικ οδηγείται σε ένα ημερολόγιο που κλείνει το ραντεβού του.

  • «Κλείσε ένα δοκιμαστικό».

Πατώντας κλικ οδηγείται στον τρόπο που διαθέτεις να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Τι κάνουμε για τους επισκέπτες που δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν;

Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα του website σου και για να έχεις περισσότερες ευκαιρίες να βρεις πελάτες μέσα από αυτό, ακόμα και αν κάποιος δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί άμεσα, μπορεις να προβείς σε ενέργειες για να κρατήσεις την επαφή.

Ένα δεύτερο Call to action που δεν δεσμεύει τον επισκέπτη αλλά κρατάει τα στοιχεία της επαφής για μελλοντικές ενέργειες. Αυτό μπορεί να είναι:

  • H εγγραφή σε newsletter
  • Το κατέβασμα ενός e-book

Το δεύτερο call to action μπορεί να έχει την μορφή ενός exit pop-up. Δηλαδή μιας διαφάνειας που εμφανίζεται όταν ο επισκέπτης πάει να βγει από την σελίδα.

Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις το website σου μόνο. ως κανάλι παρουσίασης της επαγγελματικής φωτογράφησης του χώρου σου και των υπηρεσιών σου. Για να αποδώσει αντιμετώπισε το ως κανάλι στη διαδικασία πωλήσεων και τα call to action το μέσο που θα οδηγήσει κοινό στην επιχείρηση σου και θα τους μετατρέψει σε πελάτες.

 

 

####

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

CTA ή εμμεσο call to action

Πως ζητας στο κοινό σου να σου δώσει λεφτα

Το site σου λέει ποιος είσαι τι προσφέρεις σε ποιους απευθυνεσαι και τους καθοδηγεις στο επόμενο βημα που βρίσκεσαι αξιοπιστία,επαγγελματισμό γιατι σε εσμπιστευτουν

 

Πως μπορουν να αγοράσουν

 

Τι σημαίνει καθαρό cta αγορασε τωρα και να οδηγεί σε σελίδα

Κλείσε ραντεβού και σε οδηγεί σε καλενταρ

Κλείσε δωρεάν δοκιμαστικό

 

Μην ξεχνάς ότι το site σου δεν είναι μόνο παρουσίαση της επαγγελματικής φωτογραφισης αλλά μέρος του funnel πωλήσεων σου. Τα CTA είναι αυτά που οδηγούν κοινό στην επιχειρηση σου

 Μην το περιπλεκεις

Ξεχωρισε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτηματα

 

Δευτερευον cta για οσους δεν είναι ετοιμοι

Πήρες το E-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου



    ΠερισΣΟΤΕΡΑ
    Αρθρα

    Facebook

    Εφαρμόστε τώρα ένα μόνιμο σύστημα Digital marketing απλά, εύκολα, οικονομικά

    Κλείσε σήμερα μια δωρεάν ώρα στρατηγικής συμβουλευτικής για τη δική σου επιχείρηση

      Αν θέλετε Γράψτε μας 2 λόγια για την δραστηριότητα σας (Προαιρετικά)

      * Συναινώ στο ότι η Digi-Mate και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.

      Πήρες το E-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

      Για Άνοιξη & Καλοκαίρι 2023

      Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου