GYMS Digi Mate

4 φθηνοί τρόποι να γίνεις το πιο γνωστό γυμναστήριο στην περιοχή

 

4 φθηνοί τρόποι να γίνεις το πιο γνωστό γυμναστήριο στην περιοχή

 

Ένα γυμναστήριο πλέον δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει και να κυριαρχήσει σε μια περιοχή χωρίς να διαφημίζεται αποτελεσματικά. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει διαρκώς και συνεπώς η «πίτα» μοιράζεται. Οι πλειοψηφία των γυμναστηρίων έχει διαφημιστική παρουσία online και δεν γίνεται να μένεις εκτός αν θες να κερδίζεις σημαντικό μερίδιο πελατών σε μια περιοχή. Ωστόσο, τα κόστη της διαφήμισης αυξάνονται και η αποτελεσματικότητα τους, ειδικά από τη στιγμή που το budget σου είναι περιορισμένο είναι αβέβαιη.

Υπάρχουν όμως κάποιες διαφημίσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπέρ σου για να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα σε μια περιοχή και παράλληλα να είναι αποτελεσματικές, δηλαδή να κλείνεις συνδρομές με οικονομικό τρόπο.

Παρακάτω θα βρεις 4 αποδεδειγμένα φθηνούς τρόπους να διαφημιστείς σε μια περιοχή για να αποφύγεις άσκοπα κόστη και πειραματισμούς.

 

#1 Remarketing σε «followers»

Ουσιαστικά διαφημίζεις τις προσφορές και τις υπηρεσίες σου σε «ζεστό» κοινό. Αυτό σημαίνει ότι επιταχύνεις την διαδικασία πώλησης καθώς έχει αποδειχτεί στην αγοραστική διαδικασία ότι είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος να γίνει πελάτης αφού έχει έρθει σε επαφή με τo brand σου και σε γνωρίζει.

Το Remarketing δηλαδή η στόχευση κοινού που έχει αλληλεπιδράσει με το γυμναστήριο σου ακολουθώντας τα social media σου ή κάνοντας like σε post σου, είτε επειδή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποια παλαιότερη προωθητική σου ενέργεια στο παρελθόν, είναι μια οικονομική λύση διαφήμισης.

Λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στο Instagram και το Facebook και είναι οικονομική καθώς ο αλγόρισμος δεν χρειάζεται να αναζητήσει κοινό που θα ενδιαφερθεί για τις υπηρεσίες σου αλλά χρησιμοποιεί το αρχείο του κοινού σου.

#2 Remarketing σε λίστα πελατών

Αντίστοιχα, έχεις την δυνατότητα να ανεβάσεις μια λίστα με email ή τηλέφωνα κοινού που ενδιαφέρεσαι να στοχεύσεις διαφημιστικά.

Μπορεί να είναι πελάτες, παλιοί πελάτες, ενδιαφερόμενοι που έχουν κάνει δοκιμαστικό, ακόμη και κοινό που απλά σου έχει παραχωρήσει στοιχεία του χωρίς να προβεί σε άλλη ενέργεια.

Eδώ πέρα από το Instagram και το Facebοοk, υπάρχει η πολύ αποτελεσματική και οικονομική λύση του Email marketing.

#3 Τοπική στόχευση YouTube

 

 

Ο πλέον οικονομικός τρόπος να προσομοιάσεις μια τηλεοπτική διαφήμιση και να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα είναι η διαφήμιση στο YouTube.

Τα πλεονεκτήματα του YouTube είναι πως μπορείς να διαφημιστείς τοπικά και σε κοινό που έχει χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν. Παράλληλα ο τρόπος χρέωσης το κάνει ένα πολύ οικονομικό κανάλι διαφήμισης, καθώς δεν σε χρεώνει αν κάποιος πατήσει skip και δεν δει την διαφήμιση σου ή αν την δει για κάποια δευτερόλεπτα.

Αυτό το καθιστά ένα πολύ αποτελεσματικό και οικονομικό μέσο διαφήμισης, αρκεί να δώσεις έμφαση στο δημιουργικό της διαφήμισης για να τραβήξεις την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού σου.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά των γυμναστηρίων οπότε σίγουρα θα σε ανεβάσει επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό σου!

 

#4 Τοπική στόχευση Google Display

Άλλος ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα σε μια περιοχή είναι το Google Display.

Έχεις την δυνατότητα να προβάλλεις banners με υπηρεσίες ή προσφορές online σε websites, apps κλπ. οικονομικά καθώς χρεώνεσαι με τα κλικ που είναι πολύ πιο οικονομικά από αυτά του Google Search.

To κοινό που σε ενδιαφέρει σε μια περιοχή θα πετυχαίνει διαρκώς τη διαφήμιση σου και θα σε αναγνωρίζει, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνει πελάτης.

 

Εάν λοιπόν νομίζεις ότι όλες οι διαφημίσεις θα κάνουν το πορτοφόλι σου να «κλάψει», μην απελπίζεσαι, υπάρχουν λύσεις! Σκέψου δημιουργικά ή βρες τους κατάλληλους συνεργάτες να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να κυριαρχήσεις στην περιοχή σου.

Πήρες το ΔΩΡΕΑΝ e-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου



    ΠερισΣΟΤΕΡΑ
    Αρθρα

    Facebook

    Εφαρμόστε τώρα ένα μόνιμο σύστημα Digital marketing απλά, εύκολα, οικονομικά

    Κλείσε σήμερα μια δωρεάν ώρα στρατηγικής συμβουλευτικής για τη δική σου επιχείρηση

      Αν θέλετε Γράψτε μας 2 λόγια για την δραστηριότητα σας (Προαιρετικά)

      * Συναινώ στο ότι η Digi-Mate και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.

      Πήρες το E-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

      Για Άνοιξη & Καλοκαίρι 2023

      Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου