GYMS Digi Mate

Πασχίζεις να πουλήσεις συνδρομές για το γυμναστήριο σου;

 

Πασχίζεις να πουλήσεις συνδρομές για το γυμναστήριο σου;

Είσαι ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος γυμναστηρίου. Γνωρίζεις ότι οι υπηρεσίες που παρέχεις είναι καλές και ανταγωνιστικές. Επίσης γνωρίζεις ότι δεν πουλάς αρκετά και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στην επιβίωση και ανάπτυξη της επιχείρησης. Το πρόβλημα τον πωλήσεων εντοπίζεται σε διάφορες φάσεις από την έλλειψη επαφών, στην μετατροπή σε πελάτες, την απώλεια πελατών κλπ. Μπορεί να κολλάς σε ένα ή περισσότερα σημεία στη διαδικασία πώλησης, Ωστόσο μην πανικοβάλλεσαι. Παρακάτω θα μάθεις πως να εντοπίσεις το πρόβλημα και πως να το λύσεις.

Ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις στη διαδικασία πωλήσεων;

 

1. Δεν έχω επαφές για να κάνω πωλήσεις.

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πωλήσεις οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είναι η έλλειψη επαφών. Αναφερόμαστε σε δυνητικούς πελάτες που θα ενδιαφέρονταν να κλείσουν συνδρομή για προσφερόμενες υπηρεσίες.

 

Που εντοπίζεσαι το πρόβλημα;

Μην επαναπαύεσαι στον κόσμο που θα έρθει να σε ψάξει και θα μπει οικειοθελώς στο γυμναστήριο γιατί στηρίζεσαι στην τύχη. Χρειάζεσαι σταθερή ροή επαφών για να μπορέσεις να έχεις πωλήσεις. Ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το γυμναστήριο που θα μπορέσεις άμεσα να μετατρέψεις κάποιους σε πελάτες και τους πιο «δύσκολους» μελλοντικά με μια σειρά ενεργειών.

 

Πώς θα αποκτήσεις επαφές πωλήσεων;

  • Διαφήμισε στοχευμένα τις υπηρεσίες σου, στο κατάλληλο κοινό κρατώντας τα στοιχεία τους (Όνομα, email, τηλέφωνο).
  • Προώθησε μια δελεαστική προσφορά αν χρειάζεσαι άμεσα μεγάλο όγκο επαφών.
  • Διαφήμιζε τα οφέλη μιας υπηρεσίας για ένα συγκεκριμένο πελατολόγιο και επανέλαβε αντίστοιχα για περισσότερες υπηρεσίες για σταθερή ροή πελατών.
  • Πρόσθεσε μια αρχική προσφορά ή δωρεάν δοκιμαστικό για να δελεάσεις το κοινό να γνωρίσει τις υπηρεσίες σου.
  • Χρησιμοποίησε ταυτόχρονα σε κανάλια pull (Google) σε κοινό που αναζητά ενεργά κάλυψη μιας ανάγκης και push (Facebook/Instagram) σε κοινό που έχει μια ανάγκη αλλά δεν γνωρίζει ακόμα πως να την καλύψει.
  • Οργάνωσε τις επαφές σου για να μην πάνε χαμένες. Ποιοι έγιναν πελάτες και ποιοι δεν έκλεισαν. Μια επαφή που δεν έκλεισε δεν είναι χαμένη, την κρατάμε για μελλοντικές ενέργειες γιατί μπορεί να χρειάζονται μεγαλύτερη εξοικείωση ή να προτιμήσουν άλλη υπηρεσία.

 

 

2. Δεν μετατρέπω επαφές σε πελάτες

Που εντοπίζεσαι το πρόβλημα;

Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι αλλά λίγοι τελικά μετατρέπονται σε πελάτες. Κάνουν δοκιμαστικό ή τους καλείς, δεν απαντούν και τους θεωρείς «καμένους» ή κακή επαφή.

Η αγοραστική διαδικασία στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί περισσότερο χρόνο και δεν πρέπει να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Ένας αγοραστής που ανήκει στο κοινό σου έχει περισσότερες πιθανότητες να κλείσει μια συνδρομή αφού έχει έρθει σε επαφή περισσότερες φορές με το brand σου, γιατί αναπτύσσει εξοικείωση και εμπιστοσύνη.

 

Πώς θα μετατρέψεις τις επαφές σε πελάτες;

  • Μην προσπαθήσεις κατευθείαν να τον δεσμεύσεις με το πιο ακριβό ή μακροπρόθεσμο πακέτο υπηρεσιών, μην πιέσεις για μεγάλη δέσμευση και επένδυση. Άφησε τον να σε γνωρίσει με μια αρχική συνδρομή ή προσφορά πχ. 1 μήνα για να σε γνωρίσει και να σε εμπιστευτεί.
  • Να στέλνεις συστηματικά μαζικά mail στις επαφές σου να τους ενημερώνεις για προσφορές ή υπηρεσίες που θα καλύψουν τις ανάγκες τους, προτρέποντας τους να κλείσουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό.
  • Αντίστοιχα μπορείς να κάνεις προωθητικές ενέργειες με SMS ή Viber.

 

 

3. Δεν πουλάω επιπλέον υπηρεσίες σε υπάρχοντες πελάτες

 Που εντοπίζεσαι το πρόβλημα;

Ως επιχειρηματίες θέλεις να μετατρέψεις τους υπάρχοντες πελάτες σε πιο κερδοφόρους και να αγοράσουν ακριβότερες ή επιπλέον υπηρεσίες που παρέχεις.

Ο υπάρχον πελάτης σε έχει ήδη εμπιστευτεί και είναι πιο εύκολο να επιλέξει κι άλλες υπηρεσίες που θα καλύψουν τις ανάγκες του, αλλά σπάνια θα το ζητήσει ο ίδιος. Αυτό οφείλεται στο ότι πιθανόν να μην έχει εντοπίσει ακόμα την ανάγκη του ή να την έχει εντοπίσει αλλά να μην γνωρίζει ότι έχεις την λύση. Οπότε πρέπει να εστιάσεις στον εντοπισμό των αναγκών και τις υπηρεσίες που του προσφέρουν την λύση στο πρόβλημα του.

Πώς θα μετατρέψεις τις επαφές σε πελάτες;

  • Τα προωθητικά email που γνωστοποιείς τις υπηρεσίες που παρέχεις ως λύση στο πρόβλημα τους είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο πχ. Αντιμετώπισε τα μυοσκελετικά προβλήματα και δώσε τέλος στους πόνους με το Pilates Reformer.
  • Kάνε προωθητικές ενέργειες αποκλειστικά για μέλη για να τους κάνεις να αισθανθούν ξεχωριστοί και να τους παρακινήσεις να δοκιμάσουν κάτι νέο που ταιριάζει στις ανάγκες τους.
  • Επικοινώνησε τους την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες που τους ταιριάζουν.
  • Κάνε δώρα πιστότητας ή κάνε κληρώσεις ανά χρονικά διαστήματα πχ. Κάθε μήνα μια δωρεάν μηνιαία συνδρομή cross training
 
4. Δεν έχω επαναλαμβανόμενες πωλήσεις μετά τη λήξη της συνδρομής

Που εντοπίζεσαι το πρόβλημα;

Eίσαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες σου ανταποκρίνονται στην υπόσχεση που έδωσες στον πελάτη; Μπορεί για παράδειγμα να υποσχέθηκες συνδρομή small group και η αίθουσα να είναι πάντα ασφυχτικά γεμάτη. Εδώ χρειάζεται να σκάψεις πιο βαθιά και να εντοπίσεις την δυσαρέσκεια και να επανατοποθετηθείς στην αγορά.

Πώς θα μετατρέψεις τις επαφές σε πελάτες;

  • Κάνε έρευνες ενημέρωσης/ανατροφοδότησης για να έχεις γνώση των ζητημάτων που επικρατούν ώστε να αναζητήσεις λύσεις.
  • Κάνε μια προωθητική ενέργεια σε πολλαπλά μέσα ώστε να προσεγγίσεις όλο το κοινό στόχο της περιοχής σου με μια επανατοποθέτηση και νέα επικοινωνιακή προσέγγιση που ανταποκρίνεται στα πραγματικά ανταγωνιστικά σου πλεονεκτήματα.

 

Συνοψίζοντας, αφού εντοπίσεις που βρίσκεται το πρόβλημα στις πωλήσεις σου υπάρχουν αρκετές στοχευμένες ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις και να τις απογειώσεις. Βασική προϋπόθεση πάντα είναι να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες μιας μερίδας κοινού που θα σε κάνουν κερδοφόρο. Σημασία έχει να βρεις το κατάλληλο κοινό, να γνωρίζεις τις ανάγκες τους και τρόπο που μπορείς εσύ να την καλύψεις καλύτερα από κάποιον άλλον. Η διαδικασία της πώλησης δεν είναι «one-off», θα υπάρξει κοινό που θα κλείσει κατευθείαν κάποια συνδρομή αλλά το μεγαλύτερο μέρος πρέπει να περάσει από το φάσμα της πώλησης για να μετατραπεί σε πελάτη.

Πήρες το ΔΩΡΕΑΝ e-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου



    ΠερισΣΟΤΕΡΑ
    Αρθρα

    Facebook
    Print

    Εφαρμόστε τώρα ένα μόνιμο σύστημα Digital marketing απλά, εύκολα, οικονομικά

    Κλείσε σήμερα μια δωρεάν ώρα στρατηγικής συμβουλευτικής για τη δική σου επιχείρηση

      Αν θέλετε Γράψτε μας 2 λόγια για την δραστηριότητα σας (Προαιρετικά)

      * Συναινώ στο ότι η Digi-Mate και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.

      Πήρες το E-Book με 10+1 θέματα για να δημοσιεύσεις στο Instagram του γυμναστηρίου σου?

      Για Άνοιξη & Καλοκαίρι 2023

      Κάνε εγγραφή στα newsletter μας και πάρε άμεσα το E-book στο mail σου